dag 15
Door: David
Blijf op de hoogte en volg Joyce & Peter
14 Juli 2009 | Verenigde Staten, Yellowstone
We stonden lekker vroeg op om te douchen. We konden niet normaal naar de douches, maar we gingen met de camper (omdat het te ver was). Na het douchen aten we in een parkje met allemaal geisers. Toen we lekker ontbeten hadden vertrokken we naar een geiser park. In het park stond een geiser genaamd old faithfull. Het spoot tot 184 feet, hij begon eerst heel erg te roken en daarna spoot hij heel veel water uit.
Na de old faithfull liepen we door het park om de andere geisers te bekijken. We kwamen bij een heetwaterbron en die heette Belgian pool. Na die bron kwamen we bij een geiser die mama, mij en Feline helemaal nat spoot.
Na het park vertrokken we naar andere geiser locaties. We kwamen bij een gekleurde geiser genaamd prismatic. Hij had een doorsnede van 61 meter. Er was ook nog een stinkende geiser genaamd excelsior spring.
Na deze geisers gingen we eten bij een riviertje. De meisjes gingen in het riviertje watergevecht houden en de jongens gingen vliegvissen. Maar ze hebben niks gevangen zoals gewoonlijk.
(nu komt het mooiste van het verhaal).
Na het eten reden we naar hayden valley. Daar gingen we dieren spotten. Eerst kwamen we in een onweersbui. Er ontstond een volledige regenboog met een poot op 10 meter van de camper af. Sjoerd en Ruben gingen meteen de kaboutertjes met de pot met goud zoeken. Ze hadden hem allen niet gevonden( de regen hun wel). Maar verder onderweg zagen we allemaal auto’s langs de kant staan. We vroegen ons af wat er aan de hand was, en ja hoor ze zagen een beer!!!!. Wij renden snel uit de auto om de beer te zien, en om foto’s te maken.(grizzly beer). Onderhand werden we aangevallen door allemaal muggen.
Toen we de beer genoeg bekeken hadden gingen we eten langs de kant bij een heel mooi landschap. Op de achtergrond van het landschap stonden zware onweerswolken. We keken zo naar alle herten en bizons die in de valley stonden te grazen.
Na het lekkere eten reden we verder richting de camping. Na een kilometer stonden allemaal mensen langs de kant te kijken. En ik liep naar buiten om het te vragen. Wat bleek nou dat er ergens in het gras een wolf zat. We hebben hem alleen niet gezien. Eenmaal op de camping gingen we snel slapen omdat het al laat was.
To be continued door onze andere topverslaggever Sjoerd..…….
14 Juli 2009 - 05:30
Martin Riteco:
Wat een avonturen allemaal. Probleem is wel dat welke vakantie je later ook uitzoekt deze nooit zo spannend zal zijn als deze vakantie. Dat die ouwe jullie gewoon midden in de nacht alleen over de camping laat lopen wilt wel wat zeggen. Is hij zelf soms bang? Allemaal nog veel plezier geniet er lekker van! -
14 Juli 2009 - 07:29
Norbert Van Duuren:
Mooie verhalen hoor. Ik ga binnenkort ook en hoop dan nog wat extra tips te horen. Heb met Peter (de brombeer) een camping afgesproken in Fort Laramie waar we jullie dan ontmoeten. Dan zijn wij nog een beetje aan het begin van onze reis en jullie....(nou laat maar) Veel plezier nog en laat de beesten niet teveel schrikken want wij willen er ook nog een paar zien!
Groeten, Norbert -
14 Juli 2009 - 08:55
HvH:
Amerika lijkt wel een grote dierentuin? Wij missen in het rijtje echter nog een aantal overbekende inheemse diersoorten zoals:
Wiley Coyote, Road Runner, Bugs Bunny, Winnie de Pooh(= vriendelijke versie van grizzly), Bambi, Tijgertje, Freddy the Eagle.
Wat die berenspot tik betreft. Wel eens van Elmer Fudd gehoord. De overbekende opzichter van "Jellystone Park"?
Hij weet altijd de beroemde Y.Bear te vinden (of anders om)!!!!!!
Blij weer wat gehoord te hebben, gaan vandaag van de zon genieten.
dikke kussen.
NB: Peet we gooien de netten uit voor het kapje!! -
14 Juli 2009 - 13:40
O(pa) En O(ma):
Hallo amerika verkenners.
Eindelijk lezen wij iets over jullie belevenissen. We hadden al en berichtje gestuurd naar CNN om de Sluijsjes op te sporen. Maar nu kost het ons geen dollars.Leve het internet!
De foto's die gemaakt worden van dieren en natuur kunnen in nederland ingeleverd worden bij natuurmonumenten en dierenbescherming.
Toch fijn dat we er een oude grumpy beer hebben bijgekregen dat is goed voor de familiedag en we zorgen wel voor extra honing Peter.
Jullie reisjournalisten schrijven enorm gezellig,zeer duidelijk en gevarieerd, maar waar blijft onze Ruben verslaggever? Zitten zijn vingers aan elkaaar geplakt soms door de hitte.
En Peter is aan zijn stand verplicht om iets van zijn ochtendavonturen te vermelden !Wij nemen aan dat hij toch wel iets ziet of is hij aan het slaapwandelen, met oogkleppen op !!!!!!!!!!Heeft hij niet ergens een hangmatje om verder te pitten.
Vandaag is het hier benauwd warm zonder zon, maar wat niet is kan misschien morgen komen bij ons.
Hoeveel kilometers moeten er nog gereden worden en komt er nog een rustpauze. Welke evenementen en bezienswaardigheden staan er nog op het programma?
Genieten jullie maar fijn en wij volgen alles op afstand.
Dikke kus van ons.
14 Juli 2009 - 18:01
O(pa) En O(ma):
Nog even een nakomertje !!!!!!!
Wij zijn blij dat jullie niet zijn gaan raften, want dit is echt in het buitenland levensgevaarlijk !!
Als jullie thuis zijn hoor je het wel, ga maar met zijn allen in een kano.
Groetjes en vaar ze. -
14 Juli 2009 - 19:36
Oom Martin:
Lieve allemaal,
Wat fijn dat jullie zo
genieten van deze mooie
reis en wij genieten mee
door alle mails die jullie
doorsturen en zo kunnen
wij ons een beetje inleven in alles wat jullie zien en meemaken.
Ik hoop dat jullie nog
mooie dagen gaan beleven
wij gaan er even tussenuit
naar Belgie even naar de
patattekes.
Ik wens jullie nog heel
veel plezier en groetjes.
oom Martin.